Inredning, färg & form

Vi vill, och hoppas, att du som köper en bostad av oss ska se fram emot din flytt, att du ska  trivas i din bostad och skapa relationer med dina grannar. Av den anledningen tackar vi nej till kunder där vi har skäl att tro att köpet är i spekulationssyfte.

Skapa en personlig inredning

Det är mycket man ska tänka på när man planerar för ett nytt hem. Vad behöver jag få plats med, vad vill jag ta med mig från min gamla bostad och hur skapar jag trivsel? På Lyckos hjälper vi dig att hitta det som är rätt för dig. När du har köpt en ny bostad får du möjligheten att träffa en inredningsarkitekt och gå igenom dina eller era personliga behov. Innan mötet förbereder du dig genom att ta mått på befintliga möbler och fundera igenom vad du gillar för inredning och färger. Efteråt får du en sammanställning av det som varit i fokus under mötet, till exempel förslag på kulörer och möbleringsalternativ. Det blir en hjälp på vägen, så att du kan inreda ett så personligt hem som möjligt. 

Så skapar du en fin helhet

Kristina Fors, Fors Arkitektur & Design, har samarbetat med Lyckos sen starten. Hennes blick för möblerbarhet har hjälpt Lyckos att utveckla ännu bättre planlösningar i både radhus och lägenheter.

- Det mest centrala att tänka på när man ska inreda en bostad är att inredningen behöver hänga ihop, så att det inte spretar alltför mycket mellan olika rum, säger Kristina Fors. Genom att hålla ihop inredningen och exempelvis låta kulörer eller material återkomma på flera ställen i bostaden så skapas ett harmoniskt hem.

Hållbar inredning

Med en personlig, harmonisk inredning föds inte behovet av att byta ut möbler efter olika inredningstrender.

- Jag hoppas att möbler inte ses som konsumtionsvaror i framtiden, utan att fler väljer att spara till gedigna möbler av hög kvalitet, säger Kristina. Jag hoppas att dagens unga tänker lite mer så, att de väljer möbler som håller och som också går att renovera. Det gynnar både miljö och klimat, och skapar en skön atmosfär hemma, säger Kristina.

Foton, interiör- och miljöbilder och planlösningar för våra bostäder är illustrativa. Därför kan vissa avvikelser förekomma.