Om Lyckos

Ett omsorgsfullt planerat och nybyggt hem att längta till.

Väldesignade bostäder för många

Sverige har ett stort behov av fler bostäder i tillväxtområden. Och Lyckos vill bidra, vi vill utveckla designade, inspirerande hem för människor med vanliga inkomster. Det är vår uppgift och passion.

Välkommen hem till ljus, rymd, design och funktion

Hemma vill vi kunna umgås, vara aktiva, dra oss tillbaka, sova, laga mat, tvätta, leka och pyssla. När vi planerar Lyckos-hemmet tänker vi på allt man gör en helt vanlig dag. Men också på de lite festligare dagarna. Därför är Lyckos ljust, inbjudande, flexibelt, ytsmart och överraskande funktionellt.

“Lyckos skapar väldesignade och inspirerande bostäder för alla faser i livet. Vi vill väcka hemlängtan hos alla som väljer att bosätta sig i ett nybyggt radhus eller en lägenhet från Lyckos.”

Video med arkitekt 

Arkitekt Gert Wingårdh pratar hus med Anders Larsson, VD Lyckos.

Hållbart på många sätt

Ekologisk hållbarhet

Vi gör vårt yttersta för att du som köper ett Lyckos-hem ska känna att vi har valt material och lösningar med omtanke om miljö, hälsa och hållbarhet.  Därför har vi investerat i att Svanenmärka alla bostäder. Det innebär bl a att allt som byggs in i husen är bedömt ur ett livscykelperspektiv. Byggmaterial – allt från trä, kakel och metall till spackel och målarfärg – är fritt från giftiga ämnen och du kan lugnt lita på att du bor i ett friskt hus. Läs mer om vad Svanenmärkningen innebär här.

Ekonomisk hållbarhet

Tröskeln till bostadsmarknaden är alltför hög för många idag och vi på Lyckos vill göra det möjligt för fler att kunna köpa eller hyra en nybyggd bostad. Därför har vi skapat radhus och flerbostadshus för alla med vanliga inkomster. Genom att bygga på platser utanför stadskärnan, på mark med rimliga markpriser, kan vi bygga till en lägre kostnad. På det sättet kan fler människor bo riktigt bra.

Social hållbarhet

För oss är det viktigt att du som bor i ett Lyckos-hus trivs och kan leva ett gott liv. Hemmet är mer än det som ryms inom dina väggar, det är också platsen och miljön runtomkring. Därför bygger vi där det är enkelt att bo, nära kommunikationer, service, omsorg och skolor. Nära både natur och städer eller tätorter. Lika viktigt är det att skapa miljöer där människor i olika faser i livet trivs tillsammans. Därför bygger vi för att du också ska längta hem till livet mellan husen, som lekplatser, boulebanor, grillplatser och odlingsbänkar. Vi tänker till lite extra för att skapa levande bostadsområden med goda förutsättningar för hälsa och välmående

Foton, interiör- och miljöbilder och planlösningar för våra bostäder är illustrativa. Därför kan vissa avvikelser förekomma.

Relaterade Länkar